Dekoracje z czekolady

Dekoracje z czekolady

Dekoracje z czekolady
Lubisz wyrażać siebie za pomocą dekoracji cukierniczych? W tym temacie masz duże pole do popisu. Koniecznie do swojej kolekcji ozdób dodaj te wykonane z czekolady. Tym bardziej, że nie trzeba wykonywać ich samemu w domu – to wymaga nieco czasu i zabawy. Sprzątania po eksperymentach wykorzystujących czekoladę jest również sporo. Przedstawiamy gotowe, wysokojakościowe dekoracje z czekolady mlecznej, deserowej lub w wersji mieszanej. Produkty te bez wątpienia wzniosą Twoje wypieki na wyższy poziom i sprawią, że ozdabianie ciast, tortów, babeczek, lodów i deserów na zimno będzie samą przyjemnością.
Ażurki, ołówki, rolsy, kora – czekoladowe dekoracje na wypieki
Oryginalnie przyozdobione smakołyki rodem z Pinteresta, czy Instagrama są inspiracją dla wielu miłośników cukiernictwa. Przygotowane przez Ciebie słodkości też mogą się tak prezentować! Wszystko dzięki naszym czekoladowym propozycjom. Stworzone z dobrej jakości czekolady wzory – ażurowe serca, pióra, motyle i inne finezyjne kształty stanowią subtelną formę dekoracji. Zawsze dodadzą szyku i elegancji. Czekoladowe płatki i listki pomogą przyozdobić boki ciasta obłożone kremem lub stworzyć fantazyjne kombinacje na jego górze. Zależy Ci na przestrzennych dekoracjach? Sięgnij po ołówki! To nic innego jak długie i cienkie rurki, zrobione ze zwiniętej czekolady. Sprawią one, że ozdobione nimi słodkości wyglądają bardzo nowocześnie. Wyjdź poza schemat i wypróbuj podobne do ołówków czekoladowe rolsy, które bardziej pasują do deserów o klimacie lekkości, czy zabawy. Świetnie prezentują się wbite w lody, czy bitą śmietanę. Swój unikalny charakter mają też kora, która daje efekt zdobienia ręcznego. Wykorzystaj potencjał jej nieregularnych kształtów, które przypominając rulony i płatki tworzą świetną równowagę pomiędzy elegancją a niedbałością.

Dostosuj czekoladowe ozdoby do swoich wymagań i śmiało łam je i układaj według własnej wyobraźni! Możesz też nadać czekoladowym ozdobom zupełnie inny wygląd. Wystarczy, że oprószysz je brokatem lub perłowym barwnikiem spożywczym a przygotowane przez Ciebie desery zamienią się w magię. Pamiętaj, że czekolada wrażliwa jest na wysoką temperaturę. Aby uniknąć odbicia palców na dekoracjach z czekolady, przed ich aplikacją załóż jednorazowe rękawiczki.

Nam czekoladowe dekoracje mocno przypadły do gustu. A Tobie?

Wyświetlanie wszystkich wyników: 2