Barwniki w płynie
Barwniki spożywcze w płynie
Czy kojarzysz tęczowe słodkości z Instagrama lub Pinteresta? Robią wrażenie, prawda? To nic trudnego! Takie cuda możesz zrobić we własnej kuchni. Z naszymi barwnikami w płynie nadasz kolor każdemu rodzajowi wypieków. Ale to nie wszystko! Wykorzystasz je też aby podkręcić barwę surowych ciast, napojów, sosów, lodów, mas cukrowych i marcepanowych, czy lukru. Możemy Cię zapewnić, że efekty zrobią duże wrażenie! Sprawdź, co jeszcze musisz wiedzieć o barwnikach spożywczych w płynie!
Wyświetlanie wszystkich wyników: 3
Barwnik w płynie – do czego służy?
Jeśli chcesz wejść na wysoki cukierniczy poziom, Twoje wypieki muszą nabrać barw! Wykorzystaj do tego nasze kolorowe barwniki spożywcze w płynie. Tak jak wszystkie inne barwniki nie posiadają one ani zapachu, ani smaku. Jedno co mogą odmienić to wygląd przygotowanych przez Ciebie słodkości. To dzięki nim z powodzeniem przełożysz biszkopt kolorową masą, zmienisz barwę lodów domowej produkcji, zabarwisz lukier na kruche ciasteczka, a na śniadanie podasz domownikom niebieskie naleśniki.
Nasze barwniki w płynie różnią się od tych w proszku i zamknięte są hermetycznie w plastikowych buteleczkach, na końcu których znajduje się aplikator ułatwiający dozowanie. Są mocno skoncentrowane, dzięki czemu wykazują się wysoką wydajnością, a dozując minimalnie nie rozrzedzisz barwionego kremu, czy masy cukrowej. Dzięki kroplomierzowi możesz kontrolować ilość dodawanego barwnika. Odcień i intensywność koloru zależy od tego ile wyciśniesz kropli. Dostępne są podstawowe kolory: czerwony, żółty, niebieski, różowy, brązowy, brzoskwiniowy. Można je łączyć ze sobą, aby uzyskać całą paletę kolorów. Barwniki te zrobione są na bazie wody. Nadają się więc też do pracy z aerografem. Możesz używać ich do barwienia niemal wszystkiego, poza czekoladą. Na niej mogą powstawać zacieki. Jeśli potrzebujesz nadać inny kolor czekoladzie, sprawdź nasze barwniki do czekolady.
Wiesz już, jak wykorzystać nasze barwniki spożywcze w płynie? Teraz wybierz swój ulubiony!