Pasta do koronek i gotowe koronki

Pasta do koronek i gotowe koronki

Masa pasta do koronek

Torty mogą być dekorowane w różny sposób. Jeśli interesujesz się cukiernictwem, warto znać te sposoby i wdrażać je w swojej kuchni. Stosując już choć kilka z nich możesz zabłysnąć ze swoim warsztatem cukierniczym. Odznaczasz się poczuciem estetyki i lubisz wzbogacać swoje wypieki o walory artystyczne? Koniecznie spróbuj zrobić dekoracje koronkowe! Przyjdzie Ci to z łatwością z naszą masą do koronek oraz potrzebnymi do tego gadżetami. Co to za produkt i jak z niego skorzystać aby wydobyć jego prawdziwą moc?

Gotowa masa do koronek – artystyczne dekoracje Twoich wypieków
Masa do koronek dostępna jest na rynku w dwóch rodzajach – jako proszek i jako pasta do koronek. My najbardziej polecamy produkt od razu gotowy do użycia, czyli w postaci pasty. Jest on niezmiernie łatwy i wygodny w użyciu, a przy tym praktyczny i wydajny. Aby pracować z gotową masą do koronek przydadzą Ci się też szablony, dzięki którym uzyskasz wspaniałe wzory w różnej kombinacji i wielkości. Pastę bezpośrednio rozprowadza się na szablonie, odpowiednio naciskając na jego powierzchnię. Zamiast szablonu możesz użyć do tego też formę silikonową. Do równomiernego rozprowadzania potrzebna Ci też będzie szpatułka do wygładzania, za pomocą której rozprowadzana pasta idealnie wkomponuje się w zakamarki szablonu, a jej powierzchnia będzie mistrzowsko gładka. Masa do koronek jest szybkoschnąca, co z pewnością przyśpieszy Twoją pracę. Możesz zastosować ją na powierzchni czekolady, lukru czy masy cukrowej. Ma subtelny smak i zapach i może dawać efekt metalicznego połysku. Stosować ją możesz również do innych dekoracji wymagających precyzji, na przykład do liter. Masa do koronek charakteryzuje się tym, że jest odporna na chłodnicze temperatury, możesz ją więc przechowywać w lodówce bez obawy, że straci swoją elastyczność. Dobrze też zachowuje się w temperaturze pokojowej. Produkt ten nie utrudnia też krojenia ciasta nim ozdobionego. Po wyjęciu gotowej pasty z opakowania należy przez chwilę wyrobić ją w dłoniach. Możesz też zafarbować ją barwnikami spożywczymi, a my rekomendujemy aby zrobić to za pomocą barwników w żelu. Koronki na tortach czy babeczkach bez wątpienia stanowią iście elegancką dekorację. Wzór ten jest symbolem szyku i delikatności zarazem.

Sprawdź nasze masy do koronek lub wybierz gotowa koronkę stworzoną z masy cukrowej, która jest w pełni jadalna i po prostu pyszna! Jej słodki smak z pewnością przypadnie do gustu wszystkim gościom imprezy.

 

Wyświetlanie 1–12 z 19 wyników