CZEKOLADA KUWERTURA W PASTYLKACH
DESEROWA 50%
producent: Barima
waga 250g +/- 1g

W połączeniu z mlekiem stanowi fantastyczny napój czekoladowy o niepowtarzalnym smaku i aromacie.
Czekolada Barima posiada status kuwertury czekoladowej co oznacza, iż zawiera więcej masła kakaowego (min. 32-39%),
co w połączeniu z obróbką termiczną nadaje to kuwerturze połysk, łagodny i długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczny trzask przy łamaniu.
Do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady itp. konieczne jest temperowanie, które nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość.
Wartość energetyczna: 524 kcal
Tłuszcz: 31,5g ( w tym tłuszczowe nasycone 19,5g )
Węglowodany: 49,4g ( w tym cukry: 46,3g )
Białko: 5,5g
Sól: 0,01g

