
CZEKOLADA GORZKA 72,5 %
SICAO
producent: Barry Callebaut
waga 100g +/- 1g
płynność: 3/5
Występuje w formie pastylek do rozpuszczenia o średnicy ok 1,5 cm.
.

Najwyższej jakości, gorzka czekolada w pastylkach o zwiększonej płynności. Przeznaczona do fondue oraz czekoladowych fontann. Charakteryzuje się zrównoważonym, intensywnym czekoladowym smakiem dzięki dużej zawartości kakao 72,5%.
Doskonale komponuje się z różnymi nadzieniami i polewami, tworząc pyszne i eleganckie słodycze.
Swoją wysoką płynność czekolada zawdzięcza zwiększonej zawartości masła kakaowego, co pozwala uzyskać płynną konsystencję, niezbędną przy obsłudze każdej profesjonalnej fontanny czekoladowej.
Idealny produkt również do domowego fondue. Czekoladę można w bardzo prosty sposób rozpuścić i cieszyć się smakiem owoców otoczonych najlepszą czekoladą. Fondue można przygotować rozpuszczając czekoladę za pomocą kąpieli wodnej lub w mikrofali.
Czekoladę można również stosować do przyrządzania gorącej czekolady, polew, nadzień oraz wszelkiego rodzaju deserów!
Zastosowanie gorzkiej czekolady SICAO:
- fondue oraz fontanny czekoladowe
- drinki czekoladowe, czekoladziarki
- torty, ciasta, desery
- ganasze, polewy, nadzienia
- trufle, praliny , tabliczki


Czekolada pakowana w chroniący przed działaniem światła, tzw. doypack ze struną. (niewykorzystaną posypkę można zamknąć do ponownego użycia).
Opakowanie zawiera 100g czekolady konfekcjonowanej z oryginalnego 10kg opakowania.

