PRAŻYNKI CHRUPKI FRANCUSKIE Do Nadzień Pralin Tortu Paillete Feuilletine 100g
11,99 zł
119,90 zł /kg
24 w magazynie
PRAŻYNKI CHRUPKI FRANCUSKIE Paillete Feuilletine
Do Nadzień Pralin Tortu
Producent: Barry Callebaut Belgia
waga 100g

Odkryj sekret mistrzów cukiernictwa – Pailleté Feuilletine, czyli oryginalne francuskie prażynki z cienkich, karmelizowanych wafelków typu gauffres dentelles. Ich oryginalna receptura pochodzi prosto z Francji, co gwarantuje najwyższą jakość i autentyczny smak. To idealny sposób, by dodać Twoim deserom wyjątkowej chrupkości i subtelnego karmelowego aromatu.
Te delikatne, złociste płatki świetnie sprawdzą się jako chrupiący dodatek do pralin, gianduji, ciast i deserów. Wystarczy wymieszać je z temperowaną czekoladą, by stworzyć zniewalająco chrupiące wnętrze pralin lub spód tortu. Najlepiej zachowują chrupkość w produktach o gęstej konsystencji, opartych na czekoladzie, czystej paście orzechowej lub masie pralinowej.
Można użyć również jako posypki na musy, lody czy świeżo przygotowane desery serwowanych zaraz po przygotowaniu.
Ważna wskazówka od naszych cukierników: nie zaleca się łączenia Pailleté Feuilletine z bazami kremowymi, mlecznymi czy płynnymi – prażynki mogą wówczas nasiąknąć wilgocią i stracić swoją chrupkość.
Właściwości:
- francuskie prażynki renomowanej firmy Barry Callebaut
- gwarancja najwyższej jakości i autentycznego smaku
- idealny chrupiący dodatek do wszystkich kremów i nadzień
- atrakcyjna złota barwa i subtelny karmelowy smak
Zastosowanie:
- Tekstura do nadzień i kremów
- Wypełnienia pralin i czekolad
- Spody ciast i tortów
- Dekoracja musów, lodów i deserów
Zachwyć swoich gości francuskim kunsztem cukierniczym – wybierz Pailleté Feuilletine!

inspiracje:









Gwarancja satysfakcji
Bezpieczne płatności
Zwrot do dwóch tygodni

