RĘKAW WOREK CUKIERNICZY FOLIOWY Dantom - 46 cm
1,29 zł1,09 złBARWNIK SPOŻYWCZY W ŻELU - KOLORY - 35g
9,49 zł9,00 złZŁOTY PODKŁAD POD TORT CIASTO 30 x 40cm SZTYWNY T2,99 zł
KARTON PUDEŁKO NA TORT BIAŁY Z UCHWYTEM 30x30x15cm4,49 zł
KARTON PUDEŁKO NA TORT BIAŁY Z UCHWYTEM 35x35x15cm4,89 zł
OKRĄGŁY ZŁOTY PODKŁAD POD TORT CIASTO - 28 cm1,69 zł
ZŁOTY PODKŁAD POD TORT CIASTO - SUPER SZTYWNY 30cm - 3mm2,99 zł
RURKI WSPORNIKI DO TORTÓW PIĘTROWYCH Modecor 20cm3,39 zł
KARTON PUDEŁKO NA TORT BIAŁY Z UCHWYTEM 26x26x14cm4,19 zł
OKRĄGŁY ZŁOTY PODKŁAD POD TORT CIASTO - 30 cm
1,99 zł1,79 zł
MASA CUKROWA -
LUKIER PLASTYCZNY FONDANT DO POWLEKANIA I DEKORACJI
KOLOR - FUKSJA
firma: Renshaw
kod produktu: 02858
MASA NETTO: 250 g.
Masa jest gotowa do użycia - wystarczy ją rozwałkować i pokryć nią ciasto, aby uzyskać idealnie równą powierzchnię. Z rozwałkowanej masy można wycinać dowolne kształty lub formować ją jak plastelinę, uzyskując w ten sposób różnorodne dekoracje.
Masę Fondant można łatwo zabarwić na różne kolory dodając barwników spożywczych Wilton.
Torty w stylu angielskim są coraz bardziej popularne i stają się nieodłącznym uzupełnieniem ślubów, narodzin dziecka, Pierwszej Komunii Świętej czy innych jubileuszy.
Dzięki masie cukrowej, jest możliwe wykonanie najbardziej wymyślnych dekoracji ciast i tortów.
Wysoka plastyczność masy i podatność na wałkowanie powoduje, że nadaje się ona zarówno do obkładania tortów, jak i do wykonywania dekoracji.
Sposób użycia:
- przed użyciem ogrzać do temperatury pokojowej.
- zagnieść do uzyskania gładkiej konsystencji.
- rozwałkować na gładkiej powierzchni delikatnie oprószonej cukrem pudrem. Najlepiej rozwałkować na grubość 5 mm.
- lukier plastyczny układać na ciasto posmarowane masą maślaną. Nie należy nakładać fondantu na masy śmietanowe, ponieważ pod wpływem wilgoci zacznie się rozchodzić.
- rozwałkowany lukier najlepiej przenieść na ciasto na wałku. Dokładnie wygładzić wierzch i brzegi tortu. Najlepiej użyć do tego packi cukierniczej.
- tort pokryty lukrem plastycznym pozostaw do obeschnięcia w suchym, przewiewnym opakowaniu.
Aby powlec lukrem tort o średnicy 24 cm i wysokości 8-10 cm potrzebujemy około 750 g lukru.
SKŁADNIKI: cukier, syrop glukozowy, olej palmowy, substancja nawilżająca E422, emulgator E471, stabilizator E413, E466, subs. konserwująca E202, barwnik: E122, aromat
E122 może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100g: wartość energetyczna 1698kJ/401kcal, tłuszcze 5,6 g w tym tłuszcze nasycone 3,2 g, węglowodany 87,7 g, w tym cukry 85,9 g, białko 0 g, sól 0 g.
WYPRODUKOWANO W Anglii dla Renshaw
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzję