MASA CUKROWA -
LUKIER PLASTYCZNY FONDANT DO POWLEKANIA I DEKORACJI
KOLOR - CZERWONY
firma: Renshaw
kod produktu: 02855
MASA NETTO: 250 g.
Masa jest gotowa do użycia - wystarczy ją rozwałkować i pokryć nią ciasto, aby uzyskać idealnie równą powierzchnię. Z rozwałkowanej masy można wycinać dowolne kształty lub formować ją jak plastelinę, uzyskując w ten sposób różnorodne dekoracje.
Masę Fondant można łatwo zabarwić na różne kolory dodając barwników spożywczych Wilton.
Torty w stylu angielskim są coraz bardziej popularne i stają się nieodłącznym uzupełnieniem ślubów, narodzin dziecka, Pierwszej Komunii Świętej czy innych jubileuszy.
Dzięki masie cukrowej, jest możliwe wykonanie najbardziej wymyślnych dekoracji ciast i tortów.
Wysoka plastyczność masy i podatność na wałkowanie powoduje, że nadaje się ona zarówno do obkładania tortów, jak i do wykonywania dekoracji.
Sposób użycia:
- przed użyciem ogrzać do temperatury pokojowej.
- zagnieść do uzyskania gładkiej konsystencji.
- rozwałkować na gładkiej powierzchni delikatnie oprószonej cukrem pudrem. Najlepiej rozwałkować na grubość 5 mm.
- lukier plastyczny układać na ciasto posmarowane masą maślaną. Nie należy nakładać fondantu na masy śmietanowe, ponieważ pod wpływem wilgoci zacznie się rozchodzić.
- rozwałkowany lukier najlepiej przenieść na ciasto na wałku. Dokładnie wygładzić wierzch i brzegi tortu. Najlepiej użyć do tego packi cukierniczej.
- tort pokryty lukrem plastycznym pozostaw do obeschnięcia w suchym, przewiewnym opakowaniu.
Aby powlec lukrem tort o średnicy 24 cm i wysokości 8-10 cm potrzebujemy około 750 g lukru.
SKŁADNIKI: cukier, syrop glukozowy, olej palmowy, substancja utrzymująca wilgoć: E422; emulgator: E471; stabilizatory: E413, E466; konserwant: E202; barwnik: E129*; aromat * może mieć niekorzystny wpływ na aktywność i koncentrację u dzieci
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100g: wartość energetyczna 1695kJ/401 kcal, tłuszcze 5,6 g w tym tłuszcze nasycone 3,2 g, węglowodany 87,4 g, w tym cukry 85,9 g, białko 0 g, sól 0 g.
WYPRODUKOWANO W Anglii dla Renshaw