Mąki
Wytworzenie smacznego i aromatycznego ciasta czy innego wyrobu cukierniczego wymaga nie tylko wiedzy i umiejętności, ale też zastosowania odpowiednich surowców. Składniki, dzięki którym produkty spożywcze tego typu są atrakcyjne dla klientów powinny pochodzić ze sprawdzonego źródła. Jednym z kluczowych składników obok nabiałów i tłuszczy są mąki, które nadają wypiekom zwartej konsystencji i odpowiedniej twardości.
Warto jednak zauważyć, iż wspomniany wcześniej sypki produkt do wypieków jest dostępny w różnych odmianach, a każda z nich ma specjalne, liczbowe oznaczenie. Do najdelikatniejszych i najbardziej puszystych ciast biszkoptowych warto zdecydowanie użyć mąkę pszenną typu 450, która nazywana jest potocznie tortową. Typ 500 sprawdzi się przy wypieku ciasta kruchego, np. do tarty czy babeczek z owocami, natomiast typ 550 jest doskonały do wypieku placków drożdżowych czy pączków. Produkty sypkie o numerze 750 i wyższym to typowy składników chlebów i częściej stosowane są w piekarniach niż w cukierniach.

Filtrowanie produktów
Niestety nie znaleziono produktu!
1. Sprawdź poprawność zapytania i spróbuj ponownie.
2. Ogranicz szukane słowa do jednego lub dwóch.
3. Podaj ogólną nazwę produktu, którego szukasz lub skorzystaj z wyszukiwania zaawansowanego.
4. Jeżeli używałeś filtrów ogranicz ilość wybranych opcji.
1. Sprawdź poprawność zapytania i spróbuj ponownie.
2. Ogranicz szukane słowa do jednego lub dwóch.
3. Podaj ogólną nazwę produktu, którego szukasz lub skorzystaj z wyszukiwania zaawansowanego.
4. Jeżeli używałeś filtrów ogranicz ilość wybranych opcji.