Lejki, dozowniki

Lejki, dozowniki

Lejek cukierniczy – praktyczny dozownik do ciasta

Czy zdarzało Ci się rozlać surowe ciasto przelewając je do formy lub foremek? Znasz te krople sosu kapiącego na blat lub podłogę po polewaniu nim deseru? Takie sytuacje zna chyba każda gospodyni, lubiąca pracę w kuchni. Jak można im zaradzić? Jeśli lubisz porządek i precyzję w pracy to mamy dla Ciebie propozycję: dozownik do ciasta i sosu! Świetnie brzmi, prawda? Takie narzędzie to bardzo praktyczny i funkcjonalny produkt. Do czego może Ci się przydać lejek cukierniczy?

Lejek do precyzyjnego dozowania ciasta w formie

Lejek do ciasta i polew rewelacyjnie sprawdzi się zarówno w profesjonalnej cukierni czy kawiarni, jak i w zaciszu własnej kuchni. Dozownik jest narzędziem dla osób lubiących precyzję i porządek. To nic innego jak lejek tłokowy z uchwytem, wykonany z tworzywa sztucznego, nadającego się do mysia w zmywarce. Jest lekki i łatwy w obsłudze. Posiada dyszę dozującą ze spustem i wygodną rączkę. Trzymając rączkę w dłoni, kciukiem naciskasz na spust, dzięki czemu możesz kontrolować przepływ płynnego produktu. Nic prostszego! Dozownik jest bezproblemowy w myciu a materiał, z którego jest wykonany przeznaczony jest do kontaktu z żywnością. Lejek cukierniczy to przyrząd, dzięki któremu z łatwością wlejesz ciasto do papilotek, gofrownicy czy innej wymagającej precyzji formy. Posłuży on też do wylewania na patelnię ciasta naleśnikowego, umożliwiając dozowanie pożądanej ilości produktu. Dokładnie i równomiernie polejesz również swój tort deser czy lody słodką polewą, a każde inne danie pysznym sosem. Nadaje się też do dozowania musu, lukru i innych półpłynnych produktów. Dozownik do ciasta jest sprawdzonym narzędziem dla każdego cukiernika, piekarza czy kucharza.

A co Ty sadzisz o tym praktycznym przyrządzie, jakim jest lejek cukierniczy?

Wyświetlanie jednego wyniku